Körutbildning SLÄP - BE (tungt släp) & B96 (lätt släp) 

Att köra släp är många gånger nödvändigt och med vår mångåriga erfarenhet gör vi utbildningen rolig på ett professionellt sätt och hjälper dig hela vägen från start med inskrivning på Trafikskolan och ser till att du blir en trafiksäker släpförare. 

B96 (lätt släp)
Inget krav på körkortstillstånd
Behörigheten ger dig rätt att köra en bil med släp där bilens och släpets sammanlagda totalvikt är över 3500 kg men inte mer än 4250 kg.

Utbildningen består av 2 körlektioner á 120 minuter och därefter ett körprov. Vi bokar lektionerna i anslutning till ditt prov så att informationen är färsk.

 

Du har möjlighet att låna skolans bil och släp vid körprov!
 

BE (Tungt släp)
Kräver körkortstillstånd och teoriprov 

Behörigheten ger dig rätt köra lätt lastbil med en totalvikt på högst 3500 kg och en eller flera släpvagnar kopplade till bilen, om släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte är över 3500 kg.

Utbildningen är uppdelad i 2 delar.

Del 1 består av teori som du studerar på egen hand. Du bokar själv ett teoriprov på Trafikverket. Provets giltighetstid är 1 år. När du blivit godkänt på provet kontaktar du oss för att boka del 2!

 

Vi erbjuder teori online genom onlinetjänsten Elevcentralen.

 

Del 2 består av 2 körlektioner á 120 minuter och ett körprov. Vi bokar lektionerna i anslutning till ditt prov så att informationen är färsk.

B96 (Lätt släp)

  • Kontakta oss för att boka lektioner och körprov!
     

BE (Tungt släp)

  • Ansök om körkortstillstånd här. Behövs även om du redan har B-körkort. Kom till oss för syntest! (100 kr, ta med ID. Om du har glasögon/linser ska du kunna ta ut dessa för att testa synen med och utan). Vi har drop in! Lunchstängt mellan 12:35-13:20
     

  • Studera teori. Vi erbjuder teori online genom onlinetjänsten Elevcentralen. Kontakta oss när du är redo för teoriprovet på Trafikverket!
     

  • Kontakta oss för bokning av körprov och körlektioner!

Om du är osäker på vilken behörighet du behöver för din fordonskombination finns en släpvagnskalkylator på Transportstyrelsen. 

Länk till släpvagnskalkylator