Utbildningar

Som den breda trafikskola i Stockholm och Sundbyberg är vet vi att det idag finns ett gäng olika typer av körkort.

Nedan listar vi de som vi som den erfarna och proffsiga trafikskola i Stockholm vi är har att erbjuda.

  • B96 (lätt släp)

Ger dig rätt att köra bil och släp med den sammanlagda totalvikten över 3500 kilo, men inte mer än 4250 kilo. Du får låna släp från vår trafikskola i Stockholm och utbildningen består av två lektioner och därefter körprov.

  • BE (tungt släp)

Behörigheten ger dig rätt köra lätt lastbil med en totalvikt på högst 3500 kilo och en eller flera släpvagnar kopplade till bilen, om släpvagnarnas sammanlagda totalvikt inte är över 3500 kilo. Utbildningen är uppdelad i två delar och du får låna släp från vår trafikskola i Stockholm.

  • A1 (lätt MC)

Det finns flera olika utbildningar inom MC hos oss eftersom vi är en bred trafikskola i Stockholm. För A1 får du övningsköra från 15 år och nio månader. Förarprovet får du ta vid 16 år. För att få körkortet måste du ha fyllt 16 år. Du ska ha klarat Risk 1 och 2 samt ha ett godkänt körkortsprov.

  • A2 (mellan MC)

Du får övningsköra från 17 år och 6 månader, förarprovet får du göra från 18 år. För att få körkortet krävs att du har fyllt 18. Du ska ha klarat Risk 1 och 2 samt ha ett godkänt körkortsprov.

  • A (Tung MC)

Som den trafikskola i Stockholm vi är ser vi till att du tar det här körkortet, men det först efter att du fyllt 20 år. Övningsköra får du köra privat från 23 år och förarprovet gör du från 24 år.

  • Moped

Du får börja övningsköra med vår trafikskola i Stockholm när du är 14 år och nio månader. Precis som alla våra utbildningar krävs körkortstillstånd. Utbildningen består av både teori och praktik – i grupp och individuellt.

  • Personbil

Du får börja övningsköra när du är 16 år men för att ta körkortet behöver du ha fyllt 18 år. Det är obligatoriskt att gå Risk 1 och Risk 2 och når dessa kurser är klara kan du boka teoriprov och körprov.

Välkommen till oss när du vill ta körkort. Vi är det självklara valet när det kommer till val av trafikskola i Stockholm.